Invest info fra investeringschefen

 

Hvis du er nysgerrig på, hvilke køb og salg investeringschefen foretager, kan du følge med her.

 

Dette er ikke de daglige handler, men der vil f.eks. være guldkorn om opkøb af nye aktier, om frasalg og om tankerne bag.

 

Hvis du vil vide mere, så er du velkommen til at kontakte os.

 

26. oktober 2023

Den meget kendte amerikanske investor Warren Buffett er kendt for at købe, når markedet har det svært, og sælge, når markedet er overophedet.

 

I sommers anbefalede vi at være forsigtige, da vi forventede 5 -10% kursfald.

 

Nu er markedet faldet på tværs af alle lande, dog mest i Danmark. Vi har siden 23. september været neutral, men har afventet en reel købsmulighed - den mener vi er kommet nu.

 

Når man er neutral, skyldes det, at man ikke har en stærk overbevisning om markedet. Det har vi ikke haft i nogle uger.

 

Men nu er tiden inde til at få købt op i danske aktier igen.

 

Vi kan ikke love at ramme timingen perfekt, men hvis vi ser på det danske aktiemarked over de seneste 3 måneder, så er både OMX C25 og KaxCap indekset faldet med lidt over 13%.

 

Det er uhørt stort i en så kort periode. Markedet handler til en RSI (relativ styrke indeks) på 26, og som tommelfingerregel er alt under 30 udtryk for, at markedet er oversolgt.

 

Der har naturligvis været mange negative historier om stigende renter, men omvendt er inflationen kommet pænt ned fra toppen, og vi forventer max 25BP stigende renter herfra fra Centralbankerne, hvis ikke de allerede er toppet.

 

De lange renter er steget 50BP (svarer til ca. kurs point fald på en 10-årig obligation) i takt med kommunikation om højere renter i længere tid er trængt ind.

 

De udenlandske markeder er heller ikke sluppet for skrammer – faldet er på ca. 8% i samme periode (Dax og Sp500). Her er de lange renter også steget, samt forventningerne til fremtidige rentefald fra FED er faldet fra 5 x rente cut af 25bp til nu kun lidt over 2 rentenedsættelser frem mod starten af 2025.

Alt i alt er der indregnet mere realistiske forventninger til renten, hvilket gør, at man som langsigtet investor nu kan købe markedet meget billigere.

 

Ser vi på nogle af de store danske aktier, så er der i perioden virkeligt blevet barberet noget værdi væk.

 

Ørsted -45%, DSV -32%, ISS -31%, Vestas -23%, Genmab -23%

 

OMXC25 Index

(kilde: Bloomberg)

 

Vi kunne blive ved - de danske aktier har haft en reel nedsmeltning de seneste 3 måneder. Specielt når man sammenholder med selskaber som Novo og Pandora, der er steget med henholdsvis 27% og 23%

 

Hvad skal man købe? 

 

Vi vover pelsen og siger, at man ikke skal købe flere Novo!

 

Vi er stadig meget positive på den langsigtede historie bag Novo, men efter de store stigninger efter første FLOW data og derefter opjustering, skiller den sig ikke ud som superbillig.

 

Derimod synes vi følgende aktier ser meget billige ud;

 

ISS

Efter de seneste års oprydning er der styr på forretningen, og aktien er faldet meget til trods de gentagne gange har holdt fast i Guidance. Den bør kunne købes lige under kurs 100, og vi forventer, at den kan stige til 140-160 niveauet inden udgangen af 2024.

 

ISS DC Equity

(kilde: Bloomberg)

 

DSV

Efter Q3 regnskabet og meddelelsen om deres JV (joint venture) i Saudi Arabien, samt tidligere på måneden at have meddelt, at deres CEO stopper, er aktien kraftigt nede, og vi forventer et rebound op mod 1.200.

 

DSV Vs Equity

(kilde: Bloomberg)

Sydbank

Er faldet under kurs 300 til trods for aktie tilbagekøb. Selvfølgelig skal man forvente, at bankerne får lidt tab i bøgerne med en tung økonomi, men de tjener uhyggeligt mange penge for tiden, og har en stor buffer på tab allerede. Burde handle tættere på 350, og med et target på 375 ultimo 2024 (korrigeret for forventeligt 15DKK i udbytte i April 2024).

 

Jyske Bank

Samme som Sydbank, men markedet forventer et snarligt aktietilbagekøb, og det kan være en trigger til bedre performance. Kan med fordel købes lige under 480, og vi har et target på 575 ultimo 2024.

 

OMXC25 Index 1

(kilde: Bloomberg)

 

Der er mange andre aktier, som også ser spændende ud, men vi har fokus på disse 4 aktier.

 

 

 

25. september 2023

Investeringschef Kim Mikkelsen blev d 26. juli interviewet af Børsen omkring vores syn på markedet.

 

Han blev her citeret for at sige følgende; “Det hænger ikke sammen i min verden, at vi får behov for fem rentenedsættelser, hvis det går så godt i økonomien, som folk håber. Og hvis vi får fem rentenedsættelser, så er det, fordi det går så dårligt i økonomien, at aktierne nok skal rette sig ind igen,” siger Kim Mikkelsen, der ser relativt stor risiko for en korrektion på 5-10 pct. i aktiemarkedet og derfor også har skruet ned for sin risiko.

Risikopræmien er helt i bund, og aktierne er helt i top, og det gør mig lidt utryg,” siger han.

 

(Læs hele artiklen her - kræver dog abonnement)

 

Markedet målt på C25 er i perioden siden faldet ca. 8%.

Der har været store nedskrivninger i Ørsted, og fald i mange aktier. Finans aktier og Novo har dog klaret sig fint, og samme gør sig gældende for  Demant og Pandora, som også har klaret sig godt i perioden.

 

Det er vores vurdering nu, at markedet har korrigeret det nødvendige, og den manglende risiko præmie i Juli måned er tilbage her i slutningen af September.

 

Så efter en periode med undervægt på aktier, er vi nu tilbage på neutral vægt.

 

Det er en fortsat fokus på rentesænkninger – primært i USA – der driver markedets stemning.  FED (Den Amerikansk Centralbank) meddelte, at renten skulle forblive høj i længere tid, men var også positive på økonomien og arbejdsløsheden – så det er ikke kun dårlige nyheder.

Forventninger til rentenedsættelser i de kommende 15-16 måneder (frem mod start 2025) er justeret pænt siden primo August fra 125BP til 75BP i skrivende stund.

 

Vi er fortsat af den overbevisning, at inflationen kommer ned - dog vil de høje oliepriser gøre, at det kun er kerneinflationen, der vil falde de kommende måneder.

 

Vi oplever, at mange virksomheder mærker presset fra de høje renter, og anbefaler derfor at undgå selskaber med for høje gældsrater.

 

Det kan være fristende at kaste sig over selskaber som GN Store Nord, der er faldet med næsten 80% siden toppen i 2021, men de er fortsat hårdt ramt med gælden, og har ikke vist, at de kan levere på forretningen endnu.

 

Derimod anbefaler vi at begynde at se på mere defensive aktier, så som Genmab, NovoZymes, såvel som ISS, der er faldet pænt og faktisk har fået vendt sin forretning, men som dog døjer med tilliden til ledelsen efter Jacob Aarup flyttede til Carlsberg.

 

Vi er selv fortsat overvægtet i Finans og Novo, samt Demant og Pandora. Uden for C25 er vi også i Matas, som vi fortsat tror på vil stige efter deres opkøb i Sverige.

 

Vi er endnu ikke der, hvor vi vil overvægte aktier i vores modeller, men flere og flere aktier begynder at se interessante ud.

 

Vix-index er steget fra 12 til 18% præmie og samtidigt er amerikanske Sp500 på vej ned mod 4200 og teste 200 dages gennemsnit.  Samtidigt er Sp500 tæt på et oversolgt niveau, og vi forventer, at markedet snart finder støtte. En vending i den sure stemning kunne komme fra Q3 resultaterne i USA, som starter medio oktober.

 

Kontakt os for at høre mere: 9626 3000

Eller lad os kontakte dig

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.

Fejlbesked

Fejlbesked

Din information er blevet sendt, og vi kontakter dig snarest.